جدیدترین محصولات
  1. جواهربازار
  2. کتابخانه
  3. بایگانی

طبقه بندی سنگ های قیمتی

بازدید : 9٫728
rateraterateraterate
تاریخ بروزرسانی :

طبقه بندی سنگ‌های قیمتی، توسط دو فاکتور متداول



امروزه سنگ‌های قیمتی با توجه به خواص و موارد گوناگونی طبقه بندی می‌شوند. البته توجه داشته باشید در هر قانونی نمونه‌های نقضی نیز وجود دارد.
در ادامه شما را با دو فاکتور مهم در طبقه بندی گوهر‌ها آشنا خوهیم کرد.

طبقه بندی سنگ‌های قیمتی، توسط دو فاکتور متداولامروزه سنگ‌های قیمتی با توجه به خواص و موارد گوناگونی طبقه بندی می‌شوند. البته توجه داشته باشید در هر قانونی نمونه‌های نقضی نیز وجود دارد. در ادامه شما را با دو فاکتور مهم در طبقه بندی گوهر‌ها آشنا خوهیم کرد. loadingImage...

1 – طبقه بندی بر اساس سنگ‌های قیمت یا نیمه قیمتی
در دو قرن پیش عموم مردم سنگ‌های قیمتی را به دو دسته قیمتی و نیمه قیمتی طبقه بندی می کردند. این مورد دارای استثناع‌های بی شماری بود. لذا برخی از سنگ‌ها از نظر عموم مردم قیمتی تلقی می‌شد، با اینکه ارزش چندانی نداشتند.

برای مثال الماس در تمامی دوران به عنوان یکی از سنگ‌های قیمتی تلقی می‌شد. در زمانی که هر قیراط از الماس با قیمت 100 دلار خرید و فروش می‌شد، برخی از مردم الماس‌های کوچک را در جواهرات ارزان قیمت استفاده می کردند.
نقطه مقابل الماس در گذشته سنگ گارنت بوده که هر قیراط از آن با قیمت هزار دلار داد و ستد شده، در حالی که به باور اغلب مردم گارنت یک سنگ نیمه قیمتی است. اگر چه برخی از نمونه‌های سنگ گارنت ممکن است هزاران برابر از یک الماس بی کیفیت، ارزش داشته باشد.

با گذشت زمان و رشد و پیشرفت علم گوهر شناسی این روش طبقه بندی منسوخ اعلام شد، چرا که بسیاری از سنگ‌های قیمتی وجود داشتند که از نظر مردم دارای ارزش بوده اما از نظر علم گوهرشناسی در دسته سنگ‌های قیمتی قرار نمی گرفتند. loadingImage...
2- طبقه بندی بر اساس الماس‌ها و سنگ‌های رنگی

در طبقه بندی دیگری سنگ‌های قیمتی به دو دسته الماس‌ها و سنگ‌های قیمتی رنگی دسته بندی می‌شود.
این تمایز و دسته بندی به دو دلیل انجام شده، یکی از این موارد سختی الماس بوده که از سایر سنگ‌های قیمتی بیشتر می‌باشد. این سختی نیاز به لوازم مخصوص جهت تراش این گوهر را تشدید می کند. لازم به ذکر است لوازم تراش الماس برای تراش سایر سنگ‌های قیمتی مناسب نیست. لذا گوهر تراشان برای تراش سنگ‌های قیمتی به دو نوع تجهیزات، یکی برای تراش الماس و دیگری جهت تراش سایر سنگ‌ها نیاز دارند. loadingImage...
مورد دیگر به کمیاب بودن این سنگ قیمتی مربوط می‌شود.
الماس یکی از سنگ‌های قیمتی بوده که از منابع ناچیزی استخراج می گردد، لذا کارخانه جات و معادن تولید الماس تمایل داشته این باور را در مردم سوق دهند که این گوهر بسیار کمیاب می‌باشد. البته خرید و فروش الماس انحصاری بوده و کسانی که این مورد را بر عهده دارند به شدت بازار فروش آن را کنترل کرده و از ورود بی رویه الماس به بازار جلوگیری می کنند.
لذا این گوهر گرانبها همواره جزو یکی از سردمداران سنگ‌های قیمتی با ارزش می‌باشد.

البته با ذکر این نکته که بسیاری از سنگ‌های قیمتی دیگر نیز کمیاب بوده، شاید بتوان این روش دسته بندی را نیز با چالش روبه رو کرد. loadingImage...
کلمات کلیدی :
کد امنیتی»»
    آواتار
    مهدی طرح ساز (البرز / کرج)
    1400/11/25
    عالی بود... ممنون از جواهر بازار عزیز
    آواتار
    نوری
    1400/11/25
    خیلی ام عالی عالیست
    صرفاجهت اطلاع تون ،خیلی خوب وانشاله که بار علمی وعملی هم داشته باشه.
    موفق وموعدباشید
    الهی آمین
    یاحق
    آواتار
    هاجر زیتونی (هرمزگان / بندر عباس)
    1395/11/24
    خیلی خوبه انسان به دانش خود افزوده کند که جواهر بازار راهی ایست برای آموختن و یادگیری دانش های گوناگون ممنونم
    آواتار
    حسین نظردنیوی (تهران / تهران)
    1395/11/10
    تلویزیون هم یه مستند نشون میداد از سردابهایی پر از الماس که قایمشون کردن و وارد بازار نمیکنن تا قیمتش همچنان خیلی بالا باقی بمونه!