![تراش فانتزی یک هنرنمایی در تراش سنگ های قیمتی تراش فانتزی یک هنرنمایی در تراش سنگ های قیمتی](https://www.javaherbazar.com/images/library/gallery-0347-0-تراش-فانتزی-یک-هنرنمایی-در-تراش-سنگ-های-قیمتی.jpg)
![loadingImage...](https://file.javaherbazar.com/blog/imageGallery/1236-1.jpg)
بعدها فردی به نام برن مونستینز روشی جدیدی را در تراش سنگهای قیمتی ابداع کرد که در آن یک تراش مقعر در قسمت پشت گوهر ایجاد میشد. این روش با نام تراش فانتزی شناخته شد.
وی به طور آزادانه قسمتهای مختلف از سنگهای قیمتی را بدون توجه به قیراط از دست رفته و تا زمانی که جلوه دیدنی و رقص نور اعجاب آوری را بتوان در سنگ دید، ادامه میداد.
در آن روزگاران بسیاری از تاجران سنگهای قیمتی و جواهرات، به نحوه تراش فانتزی در سنگهای قیمتی شناختی نداشتند.
لذا نوع تراش مونستینز مورد تحسین منتقدان قرار گرفته و وارد گالری و موزهها شد.
یکی از شاهکارهای تراش مونستینر را بر روی گوهری یا وزن 363. 10 با نام آکوامارین دن پدرو میتوان دید.
تراش این سنگ قیمتی تا اندازه ای زیبا و دیدنی انجام شده که از کارشناسان موسسه گوهر شناسی آمریکا تراش آن را یک شاهکار و از لحاظ زیبایی بسیار برتر از الماس امید (Hope) دانسته اند.
آکوامارین دن پدرو به عنوان نقطه عطف تراش فانتزی شناخته شده و بعد از آن نیز به عنوان تراشی قابل قبول در بین صاحبان سبک در این رشته پذیرفته شد.
![loadingImage...](https://file.javaherbazar.com/blog/imageGallery/1232-1.jpg)
آثار هنری و نوآوریهای مونستینر برای نسلهای بعد نیز الهام بخش بود تا جایی که افراد زیادی همچون ریچارد هومر، مایکل دایبر، جان دایر، شری کاتیر در زمینه تراشهای فانتزی توانستند جوایز بین المللی بسیاری را از آن خود کنند.
همچنین نوع تراش فانتزی زمینه ساز برگزاری مسابقه تراش زاویه ای بوده است، که در آن هنرمندان از سراسر جهان آثار خود را به انجمن بین المللی تجارت سنگهای قیمتی آمریکا ارسال کرده تا در این مسابقه شرکت کنند.
![loadingImage...](https://file.javaherbazar.com/blog/imageGallery/1233-1.jpg)
![loadingImage...](https://file.javaherbazar.com/blog/imageGallery/1237-1.jpg)
یکی از اصلی ترین تفاوتها در بین روش سنتی و فانتزی سنگهای قیمتی، در شیوه و ابزار آنها میباشد.
در تراش سنتی سنگهای قیمتی توسط نصب ابزار به نام flap lap بر روی ماشین تراش، صورت می گیرد اما در تراش فانتزی بر سنگهای قیمتی به منظور جذب نور و زیبایی بیشتر، شیارهایی ایجاد شده که کلیه این شیارها با استفاده از ابزار آلات پیشرفته انجام می گردد.
![loadingImage...](https://file.javaherbazar.com/blog/imageGallery/1234-1.jpg)
اندازه نیز یکی از تعیین کننده ترین معیارهای در تراش سنگهای قیمتی میباشد.
اکثر تراشکاران بر روی سنگهایی نظیر الماس، زمرد، یاقوت سرخ و یاقوت کبود کار می کنند که به ندرت با اندازههای بزرگ دیده میشود.
به همین جهت اغلب تراشهای فانتزی بر روی سنگهایی نظیر کوارتز، آکوامارین و . . . انجام میشود که بتوان به راحتی نمونه ای بزرگ از آن را در طبیعت یافت.
![loadingImage...](https://file.javaherbazar.com/blog/imageGallery/1235-1.jpg)
یکی از هنرمندان این عرصه به نام دالانهارگریو از تکنیکهای مختلفی جهت تراش فانتزی این سه سنگها استفاده کرده که موجب خلق سه اثر خارق العاده شده است.
![loadingImage...](https://file.javaherbazar.com/blog/imageGallery/1231-1.jpg)