جدیدترین محصولات
  1. جواهربازار
  2. کتابخانه
  3. بایگانی

الماس زرد سلطان احمد شاه قاجار

بازدید : 7٫489
rateraterateraterate
تاریخ بروزرسانی :

الماس زرد سلطان احمد شاه قاجاراین جواهر زیبا در اواخر قرن نوزدهم میلادی طراحی و با عنوانالماس زرد سلطان احمد شاه قاجار(Sultan Ahmad Shah Qajar) نام گذاری شده است.
لازم به ذکر است احمد شاه در بین سال‌های 1909 تا 1925 میلادی به عنوان آخرین عضو از سلسه قاجار بر تخت نشست.
گمان می‌شود این الماس زرد جزئی از کلکسیون جواهرات ناصرالدین شاه قاجار بوده که پس از مرگش به نوه وی (احمد شاه) رسیده است.
ناصرالدین شاه در تاریخ به عنوان اولین کسی که الماس‌های زرد را ارج نهاد، شهرت پیدا کرد. چرا که او با خرید 23 قطعه الماس زرد در سفر سوم خود به اروپا در سال 1889 میلادی، موجب شد وجهه ی این نوع الماس بالا رود.

این سنجاق سینه در کنار 80 عدد الماس دیگر، جزئی از زیورآلات دوخته شده به کت ناصر الدین شاه بوده اند.
همچنین این جواهر جزئی از کلکسیون جواهرات شخصی احمد شاه محسوب شده و وی پس از تبعیدش به اروپا در سال 1923، این سنجاق سینه را به همراه خود برد.
پس از مرگ احمد شاه این الماس به نوه وی به ارث رسید و او نیز این جواهر زیبا را در حراجی Sotheby ماه می‌سال 1983 به فروش گذاشت.
الماس زرد احمد شاه در این حراجی توسط یک کلکسیونر الماس خریداری شد.
این جواهر با ارزش بار دیگر در سال 2013، در حراجی Sotheby"s Magnificent Jewels که در ژنو برگزار گردید، به فروش گذاشته شد.
بنابر گزارشات موسسه GIA این الماس دارای رنگ طبیعی زرد فانتزی، تراش کوسن و ضوحSI-1 بوده و وزن آن نیز 74. 53 قیراط اعلام شد.

به نظر می‌رسد این الماس به سبک قدیمی اروپایی (old-European) تراشیده شده که این نوع تراش در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم بسیار محبوب بود.
از این رو، این حقیقت که این الماس در همین دوره زمانی در یکی از سفر‌های ناصرالدین شاه خریداری شده است را تایید می‌شود.
کلمات کلیدی :
  • آواتار
    شقایق اویسی (تهران / تهران)
    1395/4/18
    چقدر این الماس زرد زیباست .
  • آواتار
    برغول (آذربایجان شرقی / تبریز)
    1395/4/5
    متاسفانه اینم تو کشورمون نیست مثل خیلی از ثروتهای کشورمان ایران